hartrate

De kans op blessures bij sporters is best groot. Ondanks dat mensen die veel sporten over het algemeen gezonder zijn en minder snel ziek worden, kan het verstandig zijn voor sporters om een aanvullende fysiotherapie verzekering af te sluiten. Sport u ook veel? Dan kan het voor u ook raadzaam zijn een aanvullende verzekering voor beweegzorg af te sluiten bovenop uw basisverzekering. Lees hieronder over de beste zorgverzekeringen voor sporters, online fysiotherapie, vergoeding van sportmedisch advies en korting op de sportschool.

Bezoek aan de fysiotherapeut niet alleen voor sportblessures maar ook voor advies

Sporters bezoeken vaker een fysiotherapeut in verband met sportblessures. Toch kan het ook raadzaam zijn een bezoek aan de fysiotherapeut te brengen wanneer u veel sport, maar geen last hebt van blessures. Een fysiotherapeut kan namelijk naar uw blessuregevoeligheid kijken en u adviseren hoe u blessures kunt voorkomen. Een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie is dan ook eigenlijk onmisbaar voor sporters.

Waar vind ik de ideale zorgverzekering voor sporters?

Er zijn twee zorgverzekeraars in Nederland die een uitgebreide zorgverzekering voor sporters aanbieden en door sporters gewaardeerd worden: Zilveren Kruis Achmea en De Friesland Zorgverzekeraar.

Zilveren Kruis Achmea
Zilveren Kruis Achmea heeft de zorgverzekering Extra Sport voor sporters beschikbaar. Een uitgebreide zorgverzekering voor sporters. Dit is een aanvullende verzekering waarbij onder andere het volgende wordt vergoed: alle afspraken bij een sportarts, sportkeuring door sportarts, sportpsycholoog en voorlichting over goede voeding.

De Friesland Zorgverzekeraar
De Friesland Zorgverzekeraar kent drie aanvullende zorgverzekeringen die geschikt zijn voor sporters, namelijk: AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal. Deze aanvullende verzekeringen vergoeden een maximum bedrag (zie voorwaarden) voor kosten die u maakt bij een sportarts of SMA (Sport Medisch Adviescentrum). U hebt geen verwijzing van een arts nodig, maar u dient wel naar een sportarts te gaan die werkzaam is in een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) of Sportmedische Instelling (SMI). Het SMA of de SMI moet SCAS gecertificeerd zijn. Dit kan gecontroleerd worden via de website scascertificering.nl of sportzorg.nl. Er zijn wel uitzonderingen waarbij u geen recht hebt op vergoeding, bijvoorbeeld rijbewijs,- vliegers- of duikerskeuringen worden niet vergoed.

Fysio Online

Zorgverzekeraar VGZ heeft nu ook Fysio Online, dit is online fysiotherapie. Deze vorm van fysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekeringen van VGZ. Fysio Online is ideaal voor mensen die last hebben van rug-, nek- of schouderklachten, maar die geen tijd hebben om regelmatig een fysiotherapeut te bezoeken. Fysio Online is de oplossing. Online consulten door een fysiotherapeut worden gecombineerd met fysieke oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden.

Met Fysio Online kan de nodige tijd worden bespaard en is erg makkelijk. Via internet krijgt u oefeningen die u thuis of op het werk kunt doen. U krijgt dus fysiotherapie wanneer het u uitkomt. Indien u graag met online fysiotherapie aan de slag wilt kunt u het beste eerst met een van de aangesloten praktijken overleggen of u met uw klachten in aanmerking komt voor online fysiotherapie. Deze praktijken zijn snel te vinden via ‘Vergelijk en Kies’ van VGZ. U kunt gebruik maken van Fysio Online wanneer u een zorgverzekering direct bij VGZ hebt afgesloten of via UnitedConsumers.

Sportmedisch advies

Bij verschillende zorgverzekeraars valt een sportmedisch advies onder de aanvullende zorgverzekering. Het sportmedisch advies is er voor mensen die (willen) sporten, maar last hebben van een blessure of andere klachten tijdens het sporten.

Wat valt er onder het sportmedisch advies?
Onder het sportmedisch advies valt het volgende: sportmedisch consult, sportmedisch onderzoek, sportmedische behandelingen en sportkeuringen. Voor het verkrijgen van een vergoeding voor sportmedisch advies is een aanvullende zorgverzekering nodig, dit wordt namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of het sportmedisch advies onder de aanvullende verzekering van een zorgverzekeraar valt kunt u vinden in de voorwaarden van de zorgverzekeraar. Er staat precies omschreven welke aanvullende zorgverzekering wat vergoedt, bijvoorbeeld een sportkeuring, blessureconsult of sportmedisch onderzoek. Ook wordt aangegeven wat de dekking is, bijvoorbeeld 100% en per hoeveel jaar u deze vergoeding krijgt, bijvoorbeeld per 2 jaar.

Korting op de sportschool

Diverse zorgverzekeraars bieden zorgverzekeringen aan die korting geven op de sportschool. Sommige zorgverzekeraars geven korting omdat u ledenvoordeel krijgt, andere zorgverzekeraars vergoeden bepaalde fitness wanneer u een aanvullende zorgverzekering afsluit. Hieronder kunt u een selectie vinden van de meest populaire fitnesskortingen.

VGZ ledenvoordeel
Wanneer u een zorgverzekering hebt van VGZ krijgt u VGZ ledenvoordeel op fitness of een sportabonnement van Basic-Fit. Er kan worden gekozen voor de cursus ‘Starten met Fitness’ of fitnessregeling bij Basic-Fit. Van het VGZ ledenvoordeel kunt u ook gebruik maken wanneer u een VGZ zorgverzekering afsluit via UnitedConsumers.

OHRA
Indien u een zorgverzekering hebt bij OHRA en een abonnement afsluit bij een fitnesscentrum dat is aangesloten bij Nationaal Gezondheidsplan (NGP) dan krijgt u korting. Het abonnement is inclusief twee keer een gratis fitheidstest, gratis persoonlijke gezondheidspagina en begeleiding door deskundige instructeurs.

Univé
Verzekerden van Univé kunnen sporten met korting bij één van de 550 fitnesscentra in Nederland. U kunt gaan fitnessen tegen een speciaal kortingstarief en u wordt hierbij uitgebreid begeleid.

De Friesland Zorgverzekeraar
Met de aanvullende zorgverzekeringen AV Extra, Extra Online, Optimaal, Optimaal Online, Standaard en Standaard Online krijgt u een vergoeding voor medische fitness.

FBTO
De aanvullende zorgverzekering Module Extra Zorg van FBTO vergoedt personal training. Dit betreft een introductiepakket.

CZ
Via zorgverzekeraar CZ kan net als bij VGZ met korting de cursus “Starten met Fitness” gevolgd worden. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de fitnessregeling bij Basic-Fit.

Achmea Health Centers
U kunt korting en/of vergoeding op een pakket naar keuze krijgen bij Achmea Health Centers wanneer u een zorgverzekering hebt bij een van de volgende zorgverzekeraars: Zilveren Kruis Achmea, AGIS, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Kiemer, OZF en Pro Life.