De prijzen voor een ooglaserbehandeling lopen binnen de klinieken erg uiteen. Wat betaal je nu voor een laserbehandeling en welke informatie moet ik beslist weten:

Er zijn veel verschillende ooglaserklinieken in ons land, waarvan de prijzen er uiteen lopen. Het is al mogelijk om een ooglaserbehandeling te krijgen voor rond de zeshonderd euro, maar de behandelingen worden ook aangeboden voor zesduizend euro. Dit bedrag is alleen nog maar de behandeling zelf, er moet rekening worden gehouden met extra kosten zoals meerdere overnachting in een nabij gelegen hotel. Het is verstandig om van te voren even te kijken, wat nu de beste en betrouwbaarste optie is.

Betaald mijn zorgverzekering de behandeling?

Een zorgverzekering zal pas de portemonnee trekken, wanneer er een medische indicatie is. Dat betekend dat het medisch noodzakelijk is om deze behandeling te nemen. De zorgverzekering is hier erg streng in en zal bekijken of een bril niet een voldoende oplossing zal zijn. Mocht de noodzaak hoog zijn, dan zal de behandeling worden vergoed uit de basisverzekering.

Een andere reden om een behandeling te laten vergoeden is cosmetisch. Die bril kan echt niet meer of de lenzen geven een onprettig gevoel. Natuurlijk is dit geen medisch noodzakelijke reden, het bedrag zal dus niet uit de basisverzekering komen. Als er een aanvullende zorgverzekering is gekozen, dan kan het interessant worden. De kans dat het gehele bedrag zal worden betaald door de zorgverzekeraar is klein, hooguit een paar honderd euro per oog. De kans bestaat dat de zorgverzekeraar al een afspraak heeft liggen met de kliniek, waardoor het alleen mogelijk is om bij die bepaalde kliniek een behandeling te krijgen.

Niet werken na de behandeling

Nadat iemand een ooglaserbehandeling heeft gehad, kan diegene enkele dagen niet werken. Dit kan een nadelig effect hebben voor de patiënt, maar ook voor de werkgever van de patiënt. Het is mogelijk om jezelf af te melden, die kosten zullen betaald moeten worden door de werkgever. De keuze kan ook gemaakt worden om met verlof te gaan, dit kan de werkgever overigens niet verplichten.