Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten en daarbij ook nog een mooi cadeau te krijgen! Aangezien je verplicht bent om een ziektekostenverzekering te hebben zou je bijna gek zijn als je hier geen gebruik van maakt. Toch? Er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan deze vorm van verzekeringen aanbieden. Zorgverzekeraars zijn bedrijven die winst willen maken en het weggeven van cadeaus past hier natuurlijk niet echt bij. In dit artikel vertel ik jullie bij welke zorgverzekeraars het mogelijk is om een cadeau te krijgen en welke eventuele nadelen hieraan verbonden zijn.

Cadeau bij je zorgverzekering

Aan het einde van het jaar proberen de verschillende zorgverzekeraars allemaal om jou als klant binnen te krijgen. De reclamefilmpjes en advertenties in dagbladen vliegen je om de oren. De ene verzekeraar probeert het wat agressiever dan de andere, maar feit is dat iedereen je binnen wil halen. De laatste jaren heeft deze concurrentie een andere vorm gekregen.

United Consumers

United Consumers is een tijd terug begonnen met het aanbieden van cadeaus bij het afsluiten van een zorgverzekering. Dit gaan ze voor 2016 weer doen. Voor het krijgen van een cadeau moet je via United Consumers een VGZ zorgverzekering afsluiten. Afhankelijk van het aantal mensen dat je meeverzekerd kan je aanspraak maken op verschillende cadeaus. Hieronder vind je een overzicht met de cadeaus die worden aangeboden:United Consumers - 728x410

ASUS T100 Netbook t.w.v. € 299,00
Als je alleen, zonder partner, een zorgverzekering afsluit, dan kan je aanspraak maken op deze notebook. Je moet hiervoor een VGZ Ruime Keuze of een VGZ Eigen Keuze basisverzekering afsluiten. De goedkoopste versie van deze verzekeringen kan je afsluiten voor een bedrag van €97,15. Ter vergelijking, de vergelijkbare ziektekostenverzekering van Menzis is beschikbaar voor €90,75. Je betaalt bij United Consumers dus een relatief hoog maandbedrag. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat je een mooie notebook krijgt of gebruik kunt maken van een korting op je verzekering.

Xbox One Pakket t.w.v. € 499,00
Als je van plan bent om met meerdere personen, bijvoorbeeld je partner en kinderen, een zorgverzekering af te gaan sluiten, dan kan je een Xbox cadeau krijgen. De voorwaarden voor het krijgen van deze Xbox zijn dezelfde als bij het vorige cadeau. Je moet een VGZ Ruime Keuze of een VGZ Eigen Keuze basisverzekering afsluiten. Daarnaast maak je geen aanspraak meer op de korting op je premie als je kiest voor het ontvangen van dit cadeau.

HP Notebook t.w.v. € 599,00
Ten slotte is het bij United Consumers nog mogelijk om een HP notebook cadeau te krijgen. Ook voor dit cadeau geldt dat je met meerdere personen een VGZ Ruime Keuze of een VGZ Eigen Keuze moet afsluiten. Als er meerdere personen op een polis staan voldoe je aan de voorwaarden.

Hema

Naast Untited Consumers biedt ook de hema een zorgverzekering aan met een mooie aanbieding. Vooral de mensen die veel in de Hema komen en er veel geld uitgeven zullen blij verrast worden van deze actie. Bij het afsluiten van een zorgverzekering bij de Hema krijg je namelijk een jaar lang 10% korting op het grootste gedeelte van het assortiment. Naast de scherpe premie die de Hema biedt is dit dus een mooie bijkomstigheid.
Naast deze korting op het assortiment heeft de Hema ook aan de kinderen gedacht. Elk meeverzekerd kind dat op de polis van 1 van beide ouders staat krijgt 50% korting op een bezoek aan WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Dit is helemaal fijn gezien het feit dat kinderen altijd gratis meeverzekerd zijn. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je kind of kinderen toevoegen aan de polis.

Welke afwegingen moet ik maken?

Het klinkt natuurlijk allemaal mooi, maar uiteindelijk betaal je zelf mee aan het krijgen van een cadeau. Je merkt hier misschien niet zoveel van omdat je premies van je zorgverzekering per maand betaalt, maar een deel van het bedrag van een cadeau is wel verwerkt in je maandpremie. Bij United Consumers moeten de kosten van de cadeaus ook ergens vandaan komen en naast je eigen maandpremie betekent dit ook dat premies van andere klanten gaan stijgen.

Zoals eerder ook al werd aangegeven zijn er vergelijkbare verzekeringen die een veel lagere maandpremie hebben dan de premies van de VGZ verzekeringen. Het is dus zeer aan te raden om voor jezelf een afweging te maken of dit voordelig voor je is. Vergelijk bijvoorbeeld de verschillende basisverzekeringen eens met elkaar om te kijken wat de goedkoopste premie is. Misschien is het voor jou voordeliger om een goedkope basisverzekering af te sluiten en een notebook zelf te kopen. Vergelijken is hierbij dus een belangrijk begrip!

Bedenk dus goed voor jezelf wat het krijgen van een gratis cadeau je extra gaat kosten aan premies. Vergeet daarnaast ook niet om goed de voorwaarden door te lezen!