izz

De IZZ Zorgverzekering is een zorgverzekering zonder winstoogmerk en wordt aangeboden door Stichting IZZ. De zorgverzekeringen die IZZ Zorgverzekeraar aanbiedt zijn vooral gericht op werknemers en ZZP’ers in de zorg. Wie namelijk in de zorg werkt loopt extra risico op bepaalde gezondheidsproblemen.

IZZ Basisverzekering

Er zijn twee soorten IZZ basisverzekeringen: Natura Zorgverzekering en Restitutie Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is aan te vullen met een aanvullend pakket of losse module voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandarts.

Natura Zorgverzekering
Met de Natura Zorgverzekering kunt u terecht bij alle zorgaanbieders waar IZZ Zorgverzekeraar afspraken mee heeft. Indien u naar een andere zorgaanbieder gaat krijgt u een vergoeding van 80%. Het is meestal niet nodig om bedragen voor te schieten voor uw behandelingen.

Restitutie Zorgverzekering
Bij de Restitutie Zorgverzekering mag u zelf een zorgaanbieder kiezen. Mocht het zo zijn dat u kiest voor een zorgaanbieder waar IZZ Zorgverzekeraar geen afspraken mee heeft gemaakt, dan krijgt u een vergoeding van 100%. U betaalt in dat geval eerst zelf de rekening aan de zorgaanbieder en vervolgens declareert u het bedrag later terug via IZZ.

Vrijwillig eigen risico

Het is mogelijk om bij de IZZ Basisverzekering te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Indien u kiest voor een hoger eigen risico, dan betaalt u bij IZZ een lagere premie. Het kan voordelig zijn om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico indien u weinig zorgkosten verwacht. Hoe hoger het totale eigen risico is dat u kiest, des te minder zorgpremie betaalt u. Zorg er wel voor dat u het vrijwillig eigen risico echt kunt betalen, anders kunt u in financiële problemen komen.

Eigen risico betalen bij IZZ

Indien u naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat, dan wordt de rekening door deze zorgaanbieder aan IZZ gestuurd. Het eigen risico wordt vervolgens bij u in rekening gebracht. Wanneer u naar een zorgaanbieder gaat waarmee IZZ geen contract heeft, dan ontvangt u de rekening van de zorgaanbieder. De rekening kunt u declareren bij IZZ. Mocht het zo zijn dat u recht hebt op een vergoeding, dan zal door IZZ het bedrag (waar het eigen risico vanaf is getrokken) naar u worden teruggestort.

Aanvullende zorgverzekeringen

IZZ kent twee vormen van aanvullende verzekeringen: Totaalpakketten (Zorg voor de Zorg) en losse modules (Kies Zelf).

Totaalpakketten: Zorg voor de Zorg aanvullende zorgverzekering
IZZ biedt voor kosten die niet in de basisverzekering zitten het Zorg voor de Zorg pakket aan. Dit pakket kan worden aangevuld met drie Zorg voor de Zorg pakketten: Extra 1, 2 of 3. Indien u slechts een kleine aanvullende verzekering wilt, dan bent u bij IZZ ook aan het juiste adres. IZZ kent namelijk het zogenaamde Bijzonder Bewust. Hiermee bent u verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten. Dit pakket is speciaal voor verzekerden ouder dan 18 jaar.

De IZZ Zorg voor de Zorg aanvullende zorgverzekering is extra aantrekkelijk in verband met de werkgeversbijdrage. Dit is het beste pakket voor de zorg waarbij u goed aanvullend verzekerd bent voor de volgende zorgkosten: fysiotherapie, tandheelkundige hulp (vanaf 18 jaar) en preventieve zorg zoals cursussen en voorlichting.

Zorg voor de Zorg Extra 1
– Fysiotherapie
– Spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëringskosten
– Tandheelkundige hulp (vanaf 18 jaar)
– Brillen en lenzen
Orthodontie

Zorg voor de Zorg Extra 2
Het Extra 2 pakket is hetzelfde als het Extra 1 pakket, maar dan met hogere vergoedingen en inclusief vergoeding van kronen, bruggen en parodontologie.

Zorg voor de Zorg Extra 3
Hetzelfde geldt voor pakket Extra 3. Bij dit pakket zijn net als bij het Extra 2 pakket vergoeding voor kronen, bruggen en parodontologie inclusief. Ook krijgt u alle fysiotherapie behandelingen vergoed (met uitzondering van behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering). Dit pakket is het meest uitgebreide zorgpakket waarbij u uitstekend verzekerd bent.

IZZ Bijzonder Bewust
IZZ Bijzonder Bewust is een kleine aanvullende verzekering. Het is een unieke aanvullende verzekering geschikt voor mensen vanaf 18 jaar en die slechts een kleine aanvullende verzekering willen hebben voor de meest voorkomende zorgkosten. Bijzonder Bewust kan alleen afgesloten worden in combinatie met de IZZ Basisverzekering. Let op: Met dit pakket is uw kind niet gratis aanvullend meeverzekerd! Indien u dat wel wilt dient u te kiezen voor een andere aanvullende verzekering.

Vergoedingen
– Fysiotherapie
– Alternatieve bewegingstherapie
– Brillen, contactlenzen, ooglaseren of lensimplantatie
– Tandheelkundige zorg (vanaf 18 jaar)

Losse modules: Kies Zelf
Met de losse modules kunt u zelf kiezen hoe u zich aanvullend wilt verzekeren tegen kosten die niet onder de basisverzekering vallen. Hierbij kunt denken aan bijvoorbeeld fysiotherapie, tandheelkundige zorg of zorg in het buitenland. Deze modules vallen onder IZZ Kies Zelf. Het is mogelijk om één, twee of drie modules af te sluiten.

IZZ Fysio
Bij IZZ Fysio hebt u de keuze uit: Fysio Goed en Fysio Beter.

Fysio Goed
Een bepaald aantal behandelingen per jaar.

Fysio Beter
Twee keer het aantal behandelingen als bij Fysio Goed en inclusief fysiotherapie, cesartherapie en mensendieck.

IZZ Tand
Bij IZZ Tand hebt u de keuze uit: Tand Goed en Tand Beter.

Tand Goed
75% Vergoeding tot een bepaald bedrag.

Tand Beter
75% Vergoeding tot een bepaald bedrag dat twee keer zo hoog is als bij Tand Goed en inclusief preventieve controle, vullingen, kronen en bruggen en zenuwbehandeling.

IZZ Buitenland
Bij IZZ Buitenland hebt u de keuze uit: Buitenland Europa en Buitenland Wereld.

Buitenland Europa
Met deze verzekering hebt u Europa dekking.

Buitenland Wereld
Deze verzekering is uitgebreider dan de Buitenland Europa. Hierbij hebt u namelijk werelddekking inclusief volledige vergoeding van spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.

Vergoedingenoverzicht

Ieder jaar heeft IZZ Zorgverzekeraar een duidelijk vergoedingenoverzicht beschikbaar dat gedownload kan worden in PDF-formaat. In het vergoedingenoverzicht kunt alle vergoedingen per pakket bekijken en vergelijken. Zo weet u precies waar u aan toe bent en welke IZZ zorgverzekering u het beste kunt kiezen.

Vergoedingenzoeker

Met de Vergoedingenzoeker van IZZ is het mogelijk om uw vergoeding te zoeken per pakket en per zorgsoort. Het is ook mogelijk om de vergoedingen van de IZZ zorgverzekeringen te vergelijken. Met de Vergoedingenzoeker weet u direct welke vergoedingen u in een bepaald jaar krijgt vanuit de IZZ zorgverzekering. In het schema kunt u de vergoedingen per verzekering eenvoudig terugzoeken.

IZZ Zorgverzekering afsluiten

U aanmelden voor een IZZ Zorgverzekeraar kan heel eenvoudig met het digitale inschrijfformulier. In slecht 4 eenvoudige stappen kunt u een IZZ zorgverzekering afsluiten: 1. Premie berekenen, 2. Gegevens invullen, 3. Controleren en 4. Bevestigen.

Overstappen naar IZZ Zorgverzekering

Indien u op dit moment ergens anders bent verzekerd, dan kunt u eenvoudig overstappen naar een IZZ Zorgverzekering. Uw huidige zorgverzekering kan IZZ Zorgverzekeraar voor u opzeggen, wel zo makkelijk!

IZZ Klantenservice

Mocht u vragen hebben dan kunt u de klantenservice van IZZ Zorgverzekeraar bereiken op telefoonnummer: 0900-0274 (20 cent per gesprek plus uw gebruikelijke beltarief).

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 13:00 uur

Postadres
IZZ Zorgverzekeraar
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Andere telefoonnummers
Gezondheidslijn: 0900-4994999 (50 cent per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten)
Zorgadvies en bemiddeling: 088-1311612
Vakantiedokter: 024-3437260
Alarmcentrale: 040-2975730
Kraamzorg: 0900-2223242 (50 cent per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten)
Aanvragen hulp bij het huishouden en kinderopvang: 088-1311612

IZZ Formulieren

Via de website van IZZ Zorgverzekeraar is het mogelijk om diverse formulieren te downloaden: aanmeldingsformulieren, wijzigingsformulieren en overige formulieren.

Aanmeldingsformulieren
– IZZ Collectief
– IZZ Individueel
– Aanvullende verzekeringen CAO Huisartsenzorg, CAO Gezondheidscentra en CAO Jeugdzorg
– Oproepkrachten
– ZZP

Wijzigingsformulieren
– IZZ Collectief
– IZZ Individueel
– Aanvullende verzekeringen CAO Huisartsenzorg, CAO Gezondheidscentra en CAO Jeugdzorg
– 0 Uren contract en onbetaald verlof

Overige formulieren
– Medische verklaring zittend ziekenvervoer
– Aanvraagformulier / Formulier stopzetten Thuisdialyse
– Toetsingsformulier buitenland
– Machtigingsformulier naastenverstrekking

Declaratiemogelijkheden bij IZZ Zorgverzekeraar

– Online declareren
– Per post declareren
– Online gegevens inzien

Het is bij IZZ Zorgverzekeraar (nog) niet mogelijk om een declaraties via de mobiele telefoon in te dienen.