Wat is de beste zorgverzekering voor AD(H)D-ers? Als je ADD hebt maak je vaak gebruik van medicijnen. Ritalin, Concerta, Straterarra, Medikinet of iets anders. Helaas wordt in Nederland alleen Ritalin erkend. Ritalin wordt in 2020 vergoed in de basisverzekering van je zorgverzekering. Over de aanschaf van Ritalin betaal je dus alleen je eigen risico. Maak je gebruik van een andere medicijn? Dan is het verstandig om de vergoedingen voor de eigen bijdrage van de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Goedkoopste zorgverzekering ADD

Normaal gesproken is de goedkoopste zorgverzekering voor AD(H)D dus de goedkoopste zorgverzekering met het laagste eigen risico. In 2020 is dit € 385,-. De aanschaf van Ritalin gaat dus van je eigen risico af. Dit moet je dus zelf betalen tot een maximum van € 385,-.

Vergoeding andere ADD medicijnen

Voor andere ADD medicijnen krijg je nooit meer vergoed dan de vergoeding voor Ritalin. Het verschil tussen de prijs van Ritalin en andere medicijnen moet je dus zelf betalen. Dit wordt de eigen bijdrage genoemd. Voor deze eigen bijdrage kun je je aanvullend verzekeren. Hieronder zie je de zorgverzekeringen met de beste dekkingen voor ADD-ers.

Vul hieronder “de vergoeding in” die je zoekt. Wij zetten de beste vergoedingen voor je op een rij.

Toch een totaaloverzicht bekijken? Gebruik dan onze zorgverzekering vergelijker.