Helaas kan het iedereen overkomen: betrokken raken bij een verkeersongeluk. Dit kan wanneer je even snel naar de supermarkt fietst, maar ook wanneer je met de auto onderweg bent naar je werk. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het is daarom bijna niet te voorkomen dat je door je eigen of andermans fout betrokken raakt bij een verkeersincident. Zeker wanneer je zzp’er bent loop je extra risico. Door een passende verzekering af te sluiten kun je dit risico beperken ben bereid je jezelf goed voor op het moment. Ben je benieuwd welke verzekering(en) voor jou interessant kunnen zijn? Wij gaan je in dit artikel meer vertellen over de mogelijkheden, zodat je de verschillende mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

pexels-photo

Alle relevante verzekeringen op een rij

Afhankelijk van het ongeluk en wie er schuld heeft, zijn er een aantal verzekeringen die bijstand kunnen bieden in de situatie. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht je door een auto-ongeluk je werk niet meer kunnen uitvoeren, dan heeft dit grote financiële gevolgen. Wanneer deze verzekering is afgesloten krijg je vaak een deel van je inkomen vergoed, zodat de financiële schade beperkt blijft. Een heel andere verzekering is bijvoorbeeld een reisverzekering. Ben je in het buitenland en raak je daar betrokken bij een ongeval? Dan kan een reisverzekering een uitkomst bieden. De zojuist genoemde verzekeringen, en een aantal andere relevante verzekeringen staan hieronder opgesomd:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • WA-verzekering
  • Schade inzittenden verzekering
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Ongevallenverzekering
  • Ziektekostenverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Reisverzekering
  • Voordeel toerekening

Verdiep je eens goed in de verschillende mogelijkheden en vergelijk de verzekeringen met elkaar. Grote kans dat er ook een verzekering tussen zit die jouw extra voordeel en zekerheid kan bieden bij aanrijding en letsel door een verkeersongeluk.

Letselschade in Nederland

Ben je nieuwsgierig naar hoe het precies zit met letselschade na een verkeersongeluk in Nederland? Ga dan naar de website https://www.letselschade-nederland.nl/ en lees nog meer informatie over dit onderwerp. Met behulp van blogs en feitelijke weetjes kun je je nog beter inlezen over dit onderwerp.