Wij mensen kijken ieder jaar welke zorgverzekering we voor het nieuwe jaar gaan afsluiten. Het is verplicht om er één te hebben en we volgen die regel. Hoewel het natuurlijk wel zekerheid biedt is het iedere maand wel weer een kostenpost. Maar voor mensen heel normaal. Hoe zit dat eigenlijk met je kat of hond? Die kan ook ziek worden, een ongeval krijgen of om een andere reden een medische ingreep moeten ondergaan. En dat oplopen tot duizenden Euro’s . Waarom zou je je huisdier verzekeren? Tinki.nl geeft een aantal redenen.

Je hebt geen spaarrekening om de dierenartskosten te betalen

Als dit het geval is dan ontstaat er een groot probleem wanneer de factuur van die dierenarts binnenkomt. Je zult toch moeten betalen maar waar haal je dat geld vandaan? In dat geval zou een dierenverzekering uitkomst bieden. Je betaalt enkele tientjes per maand en bent dan gedekt tot een bedrag van maximaal €5000. Het eigen risico is vaak maar een klein bedrag dat overeenkomt met één of twee maandpremies.

Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan

Ook als je wél geld achter de hand hebt is het best een goed idee om je huisdier te verzekeren. Mocht er dan wat gebeuren dan hoef je niet al je spaargeld op te offeren voor je dier. De dierenverzekering dekt dan de kosten van de ingreep en jij bent slechts het eigen risico verschuldigd. Dit is meestal gelijk aan de premie van 1 of 2 maanden die je voor de huisdier verzekering betaalt.

Ook consulten en entingen worden vergoed

Misschien wist je het niet, maar de jaarlijkse vaccinaties en de controles die van tijd tot tijd worden uitgevoerd worden door de dierenverzekering vergoed. En een consult met een enting, ontworming en bijvoorbeeld gebitscontole kost al snel 150 tot 200 Euro. Ook deze kosten kun je declareren. Netto betaal je jaarlijks minder dan je denkt doordat dit soort kosten terugbetaald worden als je dier verzekerd is.

Hond verzekeren of niet? Nog meer redenen

Tinki.nl heeft een lijst gemaakt met 40 redenen waarom je je hond wel of niet moet verzekeren. Het is zeer aan te raden om het eens te lezen. Je zult zien dat de keuze ‘ja of nee’ is stuk makkelijker wordt.  Daarnaast is het leuk om eens een kijkje te nemen op de pagina hondennamen van Tinki.nl. Er is een generator aanwezig waarmee je heel makkelijk de béste hondennaam vindt die past bij jou en jouw hond. Doen hoor!