1. bepalen van het voertuig

Om de premie voor uw autoverzekering te berekenen en uw autoverzekering premie vergelijken, moeten we weten wat voor soort auto u wilt verzekeren. U hoeft alleen maar uw kentekenbewijs bij de hand te hebben. In het kentekenbewijs vindt u het viercijferige sleutelnummer van de fabrikant en het typenummer van uw voertuig. Met deze twee gegevens kunnen we uw auto duidelijk toewijzen aan een voertuigtype.

2. informatie over de bestuurder

Niet alleen het voertuigtype is relevant voor de berekening van uw autoverzekering, maar ook wie het voertuig gaat besturen. Het premiebedrag wordt beïnvloed door de rijervaring, de leeftijd en het aantal geregistreerde bestuurders. Houd daarom uw eigen rijbewijs klaar, evenals de rijbewijzen van alle personen die als bestuurder van uw voertuig moeten worden geregistreerd.

 

De premie van uw autoverzekering wordt bovendien bepaald door de jaarkilometrage. Het is daarom handig om van te voren te weten hoeveel kilometer u per jaar met uw auto gaat rijden.

3. geld besparen met een goede no-claims klasse

U rijdt al enkele jaren en heeft nog nooit een ongeluk gehad? Dan moet u zeker uw no-claims bonus op dit punt veiligstellen. Dit wordt bepaald door uw no-claims bonus klasse en is direct van invloed op de berekening van uw autoverzekering. Hoe meer jaren u ongevalvrij bent, hoe goedkoper uw autoverzekering zal zijn. U vindt uw huidige no-claims bonus klasse in uw laatste premiefactuur voor uw autoverzekering.

4. kies dekking en prijs

U kunt een auto aansprakelijkheidsverzekering afsluiten en een gedeeltelijke of volledige omniumverzekering. Alle drie de verzekeringspolissen zijn geïntegreerd in de calculator van de autoverzekering. In de vierde stap van onze tariefcalculator voor motorvoertuigen geven wij u een advies over welke verzekering u voor uw auto moet afsluiten. We tonen u ook de prijzen voor de respectievelijke verzekeringspakketten en welke diensten inbegrepen zijn.

 

Wat heb ik nodig:

Inschrijvingsbewijs van het voertuig, rijbewijs van alle te registreren bestuurders, laatste premiefactuur van de vorige autoverzekering, indien beschikbaar